De Zeeverkenners, bestaat uit een groep jongens en meisjes in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar. Een deel van deze groep is doorgestroomd vanaf de welpen, andere kinderen komen vaak via vriendjes/vriendinnetjes of via Open Dagen. De Zeeverkenners houden zich het hele jaar door bezig met allerlei dingen die met varen en boten te maken hebben.

Onze boten worden bemand door een groepje Zeeverkenners die we een bak noemen. In de zomer varen we op de Rottemeren, waar we zeilinstructie geven, tochten varen en spellen spelen. In de winter houden we ons bezig met het onderhoud van onze boten, theorie over het zeilen en de regels die op het water gelden, knopen en natuurlijk ook spellen spelen.

Verder kunnen de Zeeverkenners een zeildiploma halen: het CWO3 diploma. Dit is een landelijk erkend zeildiploma.

Jaarlijks hebben we het Pinksterweekeind met de hele groep. We gaan dan met de boten en eventueel tenten een weekend leuke dingen doen.

Als afsluiting van het scouting seizoen hebben we een zomerkamp.
Ieder jaar zoeken we een mooie plek uit in de buurt van leuk vaarwater om een week lang samen te varen, kampvuur te maken, verhalen te vertellen en nog veel meer.
Eens in de 4 jaar is er een speciaal zomerkamp: het Nationaal Water Kamp (NaWaKa). Daar komen zo'n beetje alle waterscoutinggroepen uit heel Nederland samen en doen daar 10 dagen lang allerlei leuke en uitdagende activiteiten, vaak samen met andere groepen.

Zomers is de opkomst op zaterdag van 9:30 tot ongeveer 14:00 uur, in de winter is dit van 10:30 tot 14:00 uur.
Bij de Zeeverkenners bestaat de mogelijkheid dat de opkomsten uitlopen i.v.m. onderhoudswerkzaamheden, of langer doorzeilen. Ook zijn we regelmatig op zondag aan het zeilen, of aan het werk aan de boten.

Wie graag lid wil worden van de zeeverkenners mag eerst een paar keer komen kijken.

Meer weten?
Neem gerust contact op met Thijs, Tinka, Evelien, Stefan en Chris(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), de leiding kan je precies vertellen wat jij wilt weten over de Zeeverkenners en van Scouting.

Groetjes!