Deze groep bestaat uit jongeren (jongens en meisjes) tussen de 15 en 18 jaar, die doorgestroomd zijn vanuit de zeeverkenners, of uit geïnteresseerden van buitenaf.

De leden van de Wilde Vaart (WiVa) verzinnen en organiseren steeds meer hun activiteiten. Deze speltak heeft dan ook geen leiding zoals de voorgaande speltakken maar begeleiding die de leden sturen en ondersteunen waar nodig.
De activiteiten van de WiVa staan, net zoals bij de Zeeverkenners, in het teken van het water (zeilen, roeien, wrikken), maar kunnen exclusiever en uitdagender zijn omdat de WiVa ten slotte ouder en verder ontwikkelt is. Verder verleent zij naast haar eigen activiteiten ook ondersteuning bij activiteiten van de andere speltakken en levert haar bijdrage aan evenementen zoals het "huttendorp", Koningsdag etc. Tot slot kan de WiVa een soort 'kweekvijver zijn voor nieuwe leiding.

De opkomsttijden van de wilde vaart zijn op zaterdag middag.

Het uniform is gelijk aan die van de zeeverkenners, maar in plaats van het zeeverkenners-insigne wordt het wilde vaart-insigne gedragen.

Meer weten?
Neem gerust contact op met John Ammerlaan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) hij kan je precies vertellen wat jij wilt weten van de wiva en van Scouting.

Groetjes!