Hou jij van buitenspelen en avontuur? Lekker stoeien met jongens en meisjes van dezelfde leeftijd? Dan zit je bij de welpen van de Cranenborghgroep Bleiswijk aan het goede adres. Bij de welpen leer je door middel van spelletjes van alles over de natuur. Dit is natuurlijk niet het enige wat we doen. We doen eigenlijk alles wat met ontspanning en spelen met elkaar te maken heeft. Om een paar voorbeelden te noemen: levend stratego, vlaggenroof, tikspelletjes, balspelletjes, knutselen, hutten bouwen, seinen en knopen, EHBO, koken, toneelstukjes en ga zo maar door. Spreekt dit jou wel aan, lees dan vooral verder!

Het Jungleboek

Bij scouting spelen we graag in thema’s. Thema’s sluiten aan op de fantasiewereld van de kinderen en maken het spelen een stuk leuker.

Zo spelen de welpen in het thema ‘Jungleboek’ voor vele wel bekend van de Disney-film.

Het ‘Jungle’-verhaal is oorspronkelijk geschreven door Rudyard Kipling. In dit boek probeert Mowgli (het mensenjong) samen met een groep jonge wolven (welpen genaamd) de weg naar de volwassenheid te vinden.

De junglekaart met daarop 8 verschillende plekken die gekoppeld zijn aan acht activiteitengebieden is staat centraal bij de opkomsten. In elk gebied doe je activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. De verschillende plekken in de jungle zijn omringd door water en naar elk gebied in de jungle stroomt water. De omgeving leent zich dus prima voor allerlei wateractiviteiten.

De vele dieren rond en in het water en het bos hebben elk wel iets aan de welpen te leren. Enkele bekenden zijn Bagheera de zwarte panter, Oe de schildpad, Sona de bruine beer, Malchi de vis en Shada de Pelikaan, Darzee het vogeltje, Baloe de beer en Rikki Tikki Tavi de mangoest.

De welpen doen elk jaar mee met de Duinenmars en verschillende regiospelen.

Insignes
Om te laten zien dat je als welp veel leert zijn er vaardigheidsinsignes. Er zijn 18 insignes en deze zijn gebaseerd op de 8 activiteitengebieden. Voor elk activiteitengebied is er minimaal één insigne beschikbaar.
De behaalde insignes worden op de scoutingblouse bevestigd.

Het eind van elk scoutingseizoen

Wordt afgesloten met een spannend zomerkamp ergens midden in het bos in een mooie blokhut. Een week lang gaan de welpen allerlei spannende avonturen beleven, en blijven nog slapen ook!

Kortom

Je ziet dat er ook voor jou genoeg te beleven valt in de 'Jungle'. En weet je, de Jungle is altijd voor iedereen open!!!