Bevers hebben primeur!

In het weekend van 30 juni-2juli zijn de bevers voor het eerst in de historie van Scouting Bleiswijk op kamp geweest met het thema Aladin. De bevers zijn gestart met een nachtje kamperen aan de Rotte, met z’n allen in een grote tent, heel gezellig.

En ze hadden er zin in... want de eerste meldde zich ’s ochtends al om 6.00 uur!

Na het ontbijt maakte de groep zich op om naar het eigen clubhuis te gaan om daar het programma voort te zetten om spelletjes te doen, te knutselen, eten, het raadsel oplossen voor Aladin en kampvuur te maken.  Daarna gingen ze moe en voldaan de slaapzak in.  Op zondag werd het kamp afgesloten met het vinden van de lamp zodat Aladin en Jasmine konden trouwen.

Ondanks de regen was dit eerste Beverkamp een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Lijkt dit je ook gaaf en wil je iedere week iets leuks doen, lekker buiten spelen en allemaal dingen leren? Kom dan bij de bevers en meldt je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Pinksterkamp 2017

Op 3 juni vertrokken bijna alle bevers, welpen, zeeverkenners en Wilde Vaart samen met hun leiding naar de Zevenhuizerplas voor het jaarlijkse Pinksterkamp. In een heerlijk zonnetje werden diverse spellen, speurtochten etc. gespeeld met als thema cowboy en indianen.

Uiteraard ontbrak ’s avonds het kampvuur niet, waar gezellig konden worden gezongen en nagepraat. Moe en voldaan keerden de groep op zondagmiddag weer huiswaarts.

20170603 Pinksterkamp

Dodenherdenking 2017

Tijdens de dodenherdenking in Bleiswijk hielden Scouts de wacht bij het oorlogsmonument en hielpen zij bij het leggen van de kransen en bloemen.

Strongmanrun 2017

Op 6 en 7 mei werd voor de tweede maal de Obstacle Mud Challange in het Hoge Bergse Bos georganiseerd. Een evenement van klimmen, klauteren over genoeg obstakels en heel veel modder!

Maar een dergelijk evenement kan niet zonder de inzet, tijd, energie en enthousiasme van een grote groep vrijwilligers worden georganiseerd.
Scouting Bleiswijk heeft met een aantal vrijwilligers ook hun steentje bijgedragen door allerlei hand en spandiensten te verlenen op zondag 7 mei. Polsbandjes uitdelen, garderobe, frietjes bakken waren enkele van hun activiteiten.
Genoten hebben ze en .... ook nog geld voor de kas van de vereniging verdiend!!.

Koningsdag 2017

Traditiegetrouw vulden wij het Cranenborghplein met diverse activiteiten.
Na het ontbijt, het zingen van het Wilhelmus en de vlag hijsen, brachten de scouts het plein in gereedheid voor het broodjes bakken, grabbelen in een ton, pannenkoeken eten, schminken, ballon darten, fok hijsen etc, etc.

Ondanks de natte start, was het gedurende de dag gezellig druk. Aan het eind vande middag waren vele gezichtjes geschminkt, was de grabbelton leeg, het hout van de vuurpot bijna op en keken wij moe en voldaan terug op een geslaagde dag!

Subcategorieën